Welke wijken in Den Haag zijn populair bij expats?

Welke wijken in Den Haag zijn populair bij expats?

Inhoudsopgave artikel

Als je een expat bent en op zoek bent naar een nieuwe woonplek in Den Haag, wil je natuurlijk weten welke wijken het meest populair zijn onder expats. Gelukkig zijn er verschillende expat-vriendelijke wijken waar je kunt genieten van een internationale sfeer en goede voorzieningen. In dit artikel ontdek je welke wijken in Den Haag het meest geliefd zijn onder expats en waarom.

Ben je klaar om de beste wijk voor expats in Den Haag te vinden? Lees dan verder!

Wat maakt een wijk expat-vriendelijk?

Voordat we ingaan op specifieke wijken, is het belangrijk om te begrijpen wat een wijk expat-vriendelijk maakt. Expats hebben vaak de voorkeur voor wijken met een expat gemeenschap, waar ze zich kunnen mengen en connecties kunnen maken met mensen van over de hele wereld.

Een andere belangrijke factor is de aanwezigheid van internationale woonwijken. Deze wijken zijn ontworpen met de behoeften van expats in gedachten en bieden vaak voorzieningen zoals internationale scholen, expatverenigingen en culturele centra.

Bovendien spelen faciliteiten zoals winkels en restaurants die gericht zijn op expats ook een rol bij het bepalen van de aantrekkingskracht van een wijk. Expats waarderen het hebben van gemakkelijke toegang tot bekende internationale merken en gerechten van over de hele wereld.

Expats willen zich thuis voelen in hun nieuwe omgeving en daarom zijn wijken met een sterke internationale gemeenschap en goede voorzieningen essentieel voor hun woonervaring.

Door te kiezen voor een expat-vriendelijke wijk kunnen expats genieten van een gevarieerde en inclusieve gemeenschap, een breed scala aan voorzieningen en een internationaal georiënteerde levensstijl.

Maar welke wijken in Den Haag voldoen aan deze criteria? Laten we enkele van de populaire expat-vriendelijke wijken in Den Haag nader bekijken.

Scheveningen

Scheveningen is een populaire wijk onder expats in Den Haag en staat bekend om zijn idyllische locatie aan het strand. Met zijn bruisende boulevard, diverse recreatiemogelijkheden en levendige cultuur is Scheveningen een geweldige plek om te wonen voor expats die op zoek zijn naar een ontspannen en actieve levensstijl.

De nabijheid van het strand maakt Scheveningen een ideale bestemming voor mensen die graag genieten van de zee en watersporten. Expats kunnen genieten van een ontspannen stranddag, wandelen langs de pier en zelfs surfen op de Noordzee. De prachtige stranden bieden het hele jaar door een adembenemend uitzicht en een ontspannen sfeer.

Expats in Scheveningen kunnen genieten van de vele restaurants, bars en uitgaansgelegenheden in de omgeving. Van gezellige strandtenten tot exclusieve restaurants, er is voor elk wat wils. De levendige boulevard biedt ook winkels, bioscopen en entertainmentmogelijkheden.

Naast het strand en de boulevard zijn er ook veel recreatiemogelijkheden in Scheveningen. Expats kunnen een bezoek brengen aan Sea Life Scheveningen, het bekende Kurhaus Hotel verkennen of genieten van een avondje uit in het Circustheater. Er zijn ook veel sportfaciliteiten, zoals tennisbanen, fitnesscentra en fietspaden, waardoor expats kunnen genieten van een actieve levensstijl.

Met zijn mix van ontspanning, recreatie en entertainment is Scheveningen een van de beste wijken voor expats in Den Haag.

Expats die in Scheveningen willen wonen, hebben verschillende opties om uit te kiezen. Van moderne appartementen met uitzicht op zee tot charmante woningen dicht bij het strand, er is voor elk wat wils. De wijk biedt ook goede verbindingen met het centrum van Den Haag en andere delen van de stad, waardoor het gemakkelijk is om te pendelen.

Voordelen van wonen in Scheveningen:

  • Prachtige stranden en recreatiemogelijkheden
  • Diverse restaurants, bars en uitgaansgelegenheden
  • Goede verbindingen met het centrum van Den Haag
  • Actieve en ontspannen levensstijl

Als je als expat op zoek bent naar een levendige wijk met een ontspannen en actieve sfeer, is Scheveningen de ideale plek om te wonen in Den Haag.

Statenkwartier

Het Statenkwartier is een van de meest geliefde wijken onder expats in Den Haag. Deze buurt staat bekend om zijn internationale sfeer en de aanwezigheid van verschillende ambassades en internationale organisaties. Als expat kun je hier genieten van een diverse en levendige gemeenschap.

In het Statenkwartier zijn er veel voorzieningen die specifiek gericht zijn op expats, zoals internationale scholen en winkels met producten uit verschillende landen. Of je nu op zoek bent naar een specifiek ingrediënt voor een gerecht uit je thuisland of naar een school die internationale programma’s aanbiedt, je vindt het allemaal in deze buurt.

Naast de praktische voordelen biedt het Statenkwartier ook een aantrekkelijke leefomgeving. De groene lanen en statige woningen dragen bij aan de charmante uitstraling van de wijk. In de nabijheid van het Statenkwartier is er bovendien een prachtig park, het Westbroekpark, waar je kunt wandelen, ontspannen en genieten van de natuur.

Als je als expat wilt wonen in Den Haag, is het Statenkwartier zeker een wijk om te overwegen. Hier kun je genieten van een internationale ambiance, handige voorzieningen en een aantrekkelijke omgeving.

Beste wijken voor expats Den Haag

“Het Statenkwartier is een fantastische plek om te wonen als expat. De buurt heeft een internationale sfeer en er is altijd wel iets te beleven. Bovendien zijn de voorzieningen speciaal gericht op expats, wat het leven hier erg gemakkelijk maakt.” – Expatriate Magazine

Archipelbuurt

De Archipelbuurt is een van de beste wijken voor expats Den Haag vanwege de prachtige historische gebouwen, groene lanen en de levendige winkelstraat Bankastraat. Het is een rustige en chique wijk met een internationale uitstraling.

Expats genieten van de authentieke architectuur en de groene omgeving van de Archipelbuurt. De charmante straten en pleinen zijn perfect om te wandelen en te genieten van de historische ambiance. Daarnaast is het ook een geweldige plek om te winkelen. De Bankastraat staat bekend om zijn boetieks, delicatessenzaken en gezellige terrassen.

Met zijn centrale ligging is de Archipelbuurt ook ideaal voor expats die graag de rest van Den Haag willen verkennen. Het Mauritshuis, Binnenhof en andere culturele bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te bereiken. Daarnaast biedt de wijk ook goede verbindingen met het openbaar vervoer naar andere delen van de stad.

De Archipelbuurt is een geliefde wijk onder expats vanwege de combinatie van historische charme, groen en een levendige sfeer. Het is een ideale plek voor expats die op zoek zijn naar een internationale woonomgeving.

De Archipelbuurt biedt verschillende woningopties voor expats. Van statige herenhuizen tot moderne appartementen, er is voor elk wat wils. De wijk staat bekend om zijn luxe vastgoedmarkt, maar er zijn ook betaalbare opties beschikbaar.

Voor expats die op zoek zijn naar internationale voorzieningen, zijn er verschillende internationale scholen in de omgeving. Bovendien zijn er ook supermarkten, sportfaciliteiten en gezondheidszorgvoorzieningen in de buurt.

Alles bij elkaar genomen is de Archipelbuurt een van de meest expatvriendelijke wijken in Den Haag. Met zijn combinatie van historische schoonheid, groen, winkels en voorzieningen biedt het expats een geweldige plek om te wonen en te genieten van een internationale levensstijl.

Benoordenhout

Benoordenhout is een exclusieve wijk in Den Haag die geliefd is bij expats. De ruime opzet, groene omgeving en nabijheid van ambassades en internationale bedrijven maken het tot een aantrekkelijke plek om te wonen voor expats die op zoek zijn naar een hoogwaardige leefomgeving.

Met prachtige herenhuizen en statige villa’s ademt Benoordenhout luxe en kwaliteit. De wijk is omringd door groene parken en landgoederen, waardoor expats kunnen genieten van een rustige en groene omgeving. De uitgestrekte Schenkkade is een belangrijke verkeersader die goede verbindingen biedt naar andere delen van Den Haag en omliggende steden.

In Benoordenhout zijn diverse voorzieningen te vinden die aantrekkelijk zijn voor expats. De wijk heeft een ruim aanbod aan winkels, restaurants en coffeeshops, waar expats kunnen genieten van culinaire hoogstandjes en een gezellige sfeer. Daarnaast zijn er ook verschillende internationale scholen in de buurt, waardoor het gemakkelijk is voor expats met kinderen om geschikt onderwijs te vinden.

Voor expats die op zoek zijn naar ontspanning en recreatie, biedt Benoordenhout volop mogelijkheden. Het nabijgelegen Haagse Bos is een prachtig bosgebied waar expats kunnen wandelen, joggen of fietsen. Daarnaast ligt de wijk op korte afstand van het centrum van Den Haag, waar expats kunnen genieten van een bruisend cultureel leven, theaters en musea.

Benoordenhout biedt een rustige en veilige leefomgeving met een exclusieve uitstraling. Dankzij de groene omgeving, nabijheid van internationale bedrijven en voorzieningen zoals internationale scholen, is het een topkeuze voor expats die zich willen vestigen in Den Haag.

Beste wijken voor expats Den Haag

Bezuidenhout

Bezuidenhout is een centraal gelegen wijk in Den Haag die steeds populairder wordt onder expats. Met zijn gunstige ligging, diverse gemeenschap en goede voorzieningen trekt deze wijk expats aan die op zoek zijn naar een ideale plek om te wonen. Bezuidenhout ligt op korte afstand van het bruisende centrum van Den Haag, waardoor bewoners kunnen genieten van de vele culturele attracties, restaurants en winkels die de stad te bieden heeft.

Wat deze wijk extra aantrekkelijk maakt voor expats, is de aanwezigheid van veel internationale organisaties en bedrijven. Dit zorgt voor interessante werkgelegenheidskansen en maakt het gemakkelijker voor expats om zich te vestigen en een sociaal netwerk op te bouwen.

Daarnaast biedt Bezuidenhout een scala aan voorzieningen die expat-vriendelijk zijn. Denk hierbij aan internationale scholen, sportfaciliteiten, supermarkten en gezondheidszorg. Expats zullen zich hier snel thuis voelen, omdat de wijk een diverse en gastvrije gemeenschap heeft die openstaat voor internationale invloeden.

Bezuidenhout is een geliefde wijk onder expats vanwege de gunstige locatie, diversiteit en goede voorzieningen. Het is een ideale plek voor expats die willen genieten van het bruisende stadsleven en tegelijkertijd een internationale gemeenschap willen vinden waarin ze zich thuis voelen.

Centrum Den Haag

Het Centrum van Den Haag is een van de beste wijken voor expats om te wonen. Deze levendige en dynamische omgeving trekt expats aan vanwege de vele mogelijkheden die het te bieden heeft. Met diverse culturele attracties, restaurants, winkels en internationale bedrijven is het Centrum een van de meest gewilde locaties in Den Haag.

Expats die in het Centrum wonen, kunnen genieten van een bruisend stadsleven. Er zijn talloze restaurants waar je kunt genieten van internationale gerechten en cafés waar je kunt ontspannen met vrienden. Bovendien biedt het Centrum internationale expatvoorzieningen, zoals internationale scholen en medische faciliteiten, die het wonen in Den Haag voor expats nog gemakkelijker maken.

Daarnaast biedt het Centrum een breed scala aan culturele attracties, waaronder musea, theaters en historische gebouwen. Expats kunnen zich onderdompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van Den Haag terwijl ze genieten van de levendige sfeer van het stadscentrum.

Al met al is het Centrum van Den Haag ideaal voor expats die op zoek zijn naar een bruisende omgeving met veel mogelijkheden. Met zijn internationale gemeenschap, expatvoorzieningen en culturele attracties, is het Centrum een aantrekkelijke wijk voor expat wonen in Den Haag.

FAQ

Welke wijken in Den Haag zijn populair bij expats?

De populaire wijken onder expats in Den Haag zijn Scheveningen, Statenkwartier, Archipelbuurt, Benoordenhout, Bezuidenhout en het Centrum.

Wat maakt een wijk expat-vriendelijk?

Een expat-vriendelijke wijk heeft vaak een internationale gemeenschap, goede voorzieningen en nabijheid van internationale scholen, winkels en restaurants.

Waarom is Scheveningen een populaire wijk onder expats?

Scheveningen is populair onder expats vanwege de nabijheid van het strand, de gezellige boulevard en de vele recreatiemogelijkheden. Bovendien is er een bruisend uitgaansleven met talloze restaurants en bars.

Waarom is het Statenkwartier geliefd onder expats?

Het Statenkwartier is een geliefde wijk onder expats vanwege de internationale sfeer, de aanwezigheid van ambassades en internationale organisaties, en de nabijheid van internationale scholen en voorzieningen.

Waarom is de Archipelbuurt populair bij expats?

De Archipelbuurt is geliefd onder expats vanwege de prachtige historische gebouwen, groene lanen en de levendige winkelstraat Bankastraat. Het is een rustige en chique wijk met een internationale uitstraling.

Waarom kiezen expats voor Benoordenhout?

Benoordenhout is een exclusieve wijk die populair is vanwege de ruime opzet, groene omgeving en de aanwezigheid van ambassades en internationale bedrijven. Het is een rustige en veilige buurt met veel voorzieningen en goede verbindingen.

Waarom wordt Bezuidenhout steeds populairder onder expats?

Bezuidenhout is een centraal gelegen wijk die in populariteit groeit onder expats. Het heeft een diverse gemeenschap, goede voorzieningen en ligt dicht bij het centrum van Den Haag. Bovendien zijn er veel internationale organisaties en bedrijven gevestigd.

Waarom kiezen expats voor het Centrum van Den Haag?

Het Centrum van Den Haag biedt een levendige en dynamische omgeving waar expats graag wonen. Met verschillende culturele attracties, restaurants, winkels en internationale bedrijven is het een van de meest gewilde locaties. Daarnaast zijn er veel expatvoorzieningen beschikbaar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest